Kookospiimasupp riisi ja aedviljadega



Kui väljas on krõbe külm, on väga mõnus süüa vahepeal kuuma suppi:) Ja kuna hiljuti sai üle pika aja koju hangitud kookospiima, siis küpses kookospiimasupi plaan.
Guuglisse märksõna trükkides tuli esimesena välja mu enda supp, mis sai valmistutd täpselt kahe aasta tagusel küünlapäeval;))

Seekord mul kana ei olnud ja tegin supi lihavaba.

Sisse läks:
1 prk kookospiima
1 dl basmati riisi
2 porgandit
2 väiksemat sibulat
paar küüslauguküünt
paar päiksekuivatatud tomatit
tükk ingverit
maitseks sidrunimahla, peterselli, chillit, veidi soola ja pipart.
Praadimiseks õli/kookosrasva
1 puljongikuubik

Panin riisi puljongisse keema ca 25 minutiks, samal ajal tükeldasin sibula-ingveri-küüslaugu-päiksekuivatatud tomatid ja riivisin jämeda riiviga porgandi ning pruunistasin need kergelt pannil veidikeses oliiviõlis. Lisasin prooviks ka veidi kookosrasva.
Kui riis oli valmis, valasin peale kookospiima, lisasin ka pannil pruunistatud aedviljad, lisasin sortsu vett ja laktoosivaba piima vedeliku hulga suurendamiseks ning maitsestasin. Veidike teravust sobib sellesse suppi imehästi, seega lisasin ka veidi chillit. Petersell andis ilusat värvi juurde ning sidrunimahl huvitavat maitset.

Avastasin enda jaoks, et kui chilliga toitu maitsestada, on hea mõte võtta korralik suutäis, sest keeleotsaga proovides ju teravust ei tunne;) Toitu tundus ikka mage ja lisasin muudkui chillit juurde, aga pärast sööma asudes oli üllatus suur, et polegi nii mage. No midagi hullu õnneks ka ei juhtunud:)

Comments