Kana-aedvilja-kookospiimasupp

Viimasel ajal olen päris mitu mõnusat õhtusööki teinud, aga ajapuudusel on need jäänud dokumenteerimata. Püüan siis tagantjärgi midagi kirja panna. Sellest supist kahjuks pilti ei ole, kuna oli liiga hea ja sai liiga ruttu otsa:D
Aga pilti võib vaadata originaalretsepti juurest, umbes selline see tuli.

Sisse panin:
ca 300g kanafileed
200 ml (1 pk) kookospiima (kui kõik pereliikmed on kookospiimafännid, võib seda ka rohkem panna, s.t 400 ml nagu originaalretseptis)
6 dl kanapuljongit
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 porgandit
1 spl ingveritükke
tükk lillkapsast (jäi kaalumata:P)
tükk brokkolit (jäi kaalumata:P)
täisteranuudleid
ca 1 dl laktoosivaba piima
ca 1 dl vett (soovi korral)
Maitseks:
poole sidruni mahl, cayenne'i pipar, SM Garam Masala maitseainet 2 spl, purustatud piprasegu, veidi soola.

Tükeldada porgand-küüslauk-sibul-ingver, praadisin neid paar minutit kuumas õlis, et pehmemaks läheks, seejärel lisasin kookospiima, puljongi ja piima ning ajasin keema. Paari minutilise keemise järel lisasin tükeldatud kana ning veidi hiljem lillkapsa- ja brokkolitükid. Kuna mul olid makaronid, mis vajasid 6-8min keemist, lisasin üsna pea ka need, kui teha wokinuudlitest, siis lisada need kõige lõpus.
Keeta, kuni kana valmis ning aedviljad-nuudlid pehmed. Maitseaineid võib lisada keemise käigus ning timmida maitset vastavalt soovile - kas siis teha mahedam (lisada rohkem vett) või rohkem pipart. Kella ei vaadanud, aga ca 10 minutit äkki?
Täitsa oleksid võinud sees olla ka kartulid ja herned (ilmselt tõi supp üles mälestused vanaema ülinämmist juurvilja-piimasupist:))
Ja mulle isiklikult meeldib krõbedam kana, seega isegi täitsa võiks eraldi kana ära praadida ning lõpus supile lisada. Aga kõike koos keeta on muidugi mugavam variant, eriti kui nõudepesumasinat ei ole:P

Aga supp tegi mõnusalt seest soojaks ning nendest kogustest sai 3 portsu.

Comments