26.2.14

Koorene kana-ahjuroog

Head uut aastat:)
Ehk siis ma ei ole see aasta olnud kuigi usin toidublogija, tuleb tunnistada...
Ilmselt ei ole olnud ka palju ägedaid kokkamisi, mõned küll on, aga siis on asi kirjutamise taha jäänud. Täna võtsin üle pika aja kvaliteet-söögitegemise ette ja seda tahaks jagada ka:)

Pole ammu kodus lihatoite teinud/söönud, aga ükspäev tõin koju kaasa kanafilee, ja sellega seoses oli tunne, et tahaks midagi uut ja põnevat proovida, mitte lihsalt kanapastat. Inspiratsiooni sain siit - päiksekuivatatud tomatid on alati mu suured sõbrad, juustust rääkimata, nii et olin ammu soovinud antud toitu proovida.


Sisse läks:
2 kanafileed (300g)
peoga päikesekuivatatud tomateid
toorjuustu
kartul
lillkapsas
küüslauk
sibul (2tk)
külmutatud herneid
sool, pipar, kuivatatud till ja basiilik
toidukoor (3-juustu maitseline)
tomat
võid, oliiviõli

Lõikasin kana neljaks väiksemaks tükiks ja sälgud sisse, maitsestasin soola ja pipraga, panin sälkude sisse ka kuivatud basiilikut ja purustatud küüslauku. Seejärel määrisin sälgud rohke toorjuustuga ning lisasin sinna peale tükeldatud päikesekuivatatud tomatid.
Keerasin täidetud kanafileed rulli ning panin tikuga kinni.
Valasin peale veidi oliiviõli, tükeldasin küüslaugu ja sibula ning panin klaasvormis ahju küpsema (200 kraadi juures).
Kui kana oli juba veidi küpsenud, valasin peale ka toidukoore. 

Koorisin kartulid, poolitasin, panin keema.
Tükeldasin ka lillkapsa ning kui kartul hakkas pehmemaks saama, lisasin lillkapsa ja külmutatud herned keeduvette.
Kui kõik oli valmis, valasin vee ära ning kuumutasin aedviljad potipõhjas kergelt võiga läbi, maitsestasin kartuli tilliga.
Kui kana hakkas valmima, lisasin koorekastmesse ka keedetud aedviljad ning tükeldatud tomati-päiksekuivatatud tomatid, segasin läbi, lasin veel ahjus koos veidi soojeneda.
Kokku oli kana ahjus ca pool tundi, aga tegelikult küpsetasin veidi üle, järgmine kord proovin varem välja võtta.

Võib ka kõik ahjus teha, aga tahtsin kindel olla, et kartul ka kindlasti pehme oleks. Kui on, sobib kindlasti hästi juurde ka porgand, mida mul praegu kodus ei olnud.
Mmm.. ja jagub veel homseks ka:)

No comments:

Post a Comment