Minu esimene pasha

Terevisiooni vaadates sain inspiratsiooni oma elu esimese pasha valmistamiseks, selle retsepti järgi siin. Veidi mudisin retsepti, ei teinud päris laktoosivaba, vaid veidi klassikalisema (kohupiimaga). Esimese korra kohta õnnestus väga hästi:)



Sisse läks:

1,3 kg kohupiima (mul 1kg kohupiima + 300g laktoosivaba kohupiimapastat)
ca 200g kookoskoort
150ml agaavisiirupit
veidi kookospalmisuhkrut ja kookospiima kondenspiima
3 munakollast
2 tl vaniljesuhkrut
1 väikese öko-apelsini riivitud koor + sellest pressitud apelsini mahl
1/4 sidruni pressitud mahl
ca 90g purustatud pähkleid
veidi kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine:

Pane kaussi kohupiim, agaavisiirup jm magusained, vaniljesuhkur, apelsinikoor ja -mahl, sidrunimahl ning purustatud pähklid ja sega hoolikalt läbi.
Vahusta teises kausis munakollased ning sega kohupiimasegu hulka.
Vahusta kookoskoor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taigna hulka.
Vooderda sobivas suuruses sõel seest marliga, tõsta sõel kausi kohale ning kalla peale pasha taigen nii, et sõel oleks triiki täis (või isegi väikene “paunake” peal). Voldi marli servad kinni, aseta peale raskus ja tõsta pasha ööseks külmikusse nõrguma. Minul nõrgus kokku ca 18 tundi ja see oli väga piisav.
Kummuta pasha serveerimisalusele ja eemalda marli. Kaunista vastavalt soovile ja maitsele :)

*Kookoskoore saad kookospiima purgist, kus koor ning vedelam osa külmas seistes lahku löövad. Selleks aseta kookospiima purk 24 tunniks külmikusse ning seejärel purgi avades riisu sealt pealt tahke valge koor kaussi ning vahusta.

Sööjad jäid kõik rahule, sh mitte eriti kohupiima armastav pisipoja. Kookose maitse ei olnud minusuguse kookosesöödiku jaoks kuigi tuntav, ja kookoskoore pluss oli see, et hoidis massi hästi tihkena koos, ilmselt paremini kui vahukoor seda teeb. Järgmisel korral paneksin ilmselt siiski vähem teralist kohupiima ja rohkem kreemi - jäi isegi liiga kõva ja tihke, võiks olla kreemisem.

PS järelejäänud munavalgetest keerasin kokku ühed kiired klassikalised kookoseküpsised, mis maitsesid ka imeliselt (vähendasin ka selles retseptis suhkru hulka, et lapsele paremini sobiksid).


Comments