Lihtne, tervislik ja hõrk kohupiimakook

Munapühad läbi, aga ma endiselt kohupiimalainel :) Kohupiimakook on ideaalne viis lihtsalt ja tervislikult maiustada ning sel viisil sööb kohupiima mõnuga ka meie 1,5 aastane ;) Kook on täielik improvisatsioon, aga kuna õnnestus väga hästi, siis panen tuleviku tarbeks retsepti ka kirja.



Sisse läks:

Põhi:
India pähklid
Mandlilaastud
Kookoshelbed
Datlid
Kaerahelbed
Kookosõli

Kate:
2 pk Otto ricotta-kohupiima
3 muna
Hapukoort (ma panin 5 spl)
1 dl agaavisiirupit (selle eelistest saab lugeda nt siit)
1 tl vaniljesuhkrut

Põhja koguseid ei kaalunud-mõõtnud, tegin silma järgi nii, et 24cm vormi põhi kaetud saaks (mul jäi paksus alla 1cm, aga kui soovid paksemat, võib alati pähkleid jm rohkem lisada).
Purustasin pähklid ja kaerahelbed peenemaks, tükeldasin datlid. Kahjuks minu purustaja datlitest jagu ei saanud, seega pidin neid käsitsi suht peeneks hakkima. Seejärel lisasin segusse ka kookoshelbed ning lisasin sulatatud kookosõli. Kuna datlid ise annavad magusust, siis põhja muud magusainet ei lisanud. Kes nii suur kookosesõber pole, võib kasutada ka võid. Samuti võib põhja teha nt ka Digestive küpsistest, aga ma proovisin esmakordselt tervislikumat lahendust ja see õigustas end igati!

Katte jaoks vahustasin kergelt muna, lisasin kohupiima, hapukoore ja magusaine. Siin võib vabalt kasutada seda, mida kodus on - lisada nt jogurtit hapukoore asemel, või (laktoosivaba) kohupiimakreemi ricotta asemel. Koogi paksus sõltub vormi suurusest ja lisatud piimatoodete hulgast. Magusust võib samuti enda maitse järgi timmida, mina eelistan küpsetada mitte liiga magusaid kooke.

Vooderdasin vormi küpsetuspaberiga, panin pähklisegu põhjaks ja silusin ühtlaseks, seejärel valasin peale kohupiimasegu ja küpsetasin 180 kraadises ahjus ca 50 minutit. Kes eelistab kõrgemat kooki ja lisab rohkem kohupiima, peab arvestama ka veidi pikema küpsemisajaga. Kook on valmis, kui peale tekib kena pruunikam jume.
Kohupiimakook on parem jahedalt. Meie sõime hapuka koduse sõstra-toormoosiga, mis sobis ideaalselt - lisas muidu mahedale koogile iseloomu juurde.

Comments

  1. Tere!

    Aitäh maitsva ja tervisliku koogiretsepti jagamise eest.

    ReplyDelete

Post a Comment