Kõrvitsa-kohupiima-juustukook


Pole päris ammu postitanud, aga et blogi täitsa rooste ei läheks, siis paar retsepti jälle vahepeal:)
Igasügisene kõrvitsa-ja õunaaeg ning kasutan meeleldi neid koduseid-kohalikke vitamiinirikkaid saadusi köögis ära.
Olen sarnast kooki tegelikult ka 2 aastat tagasi teinud, aga siis jäi see blogisse panemata - nüüd siis jäädvustus siia ka.

Põhi:
Kuna poepäeval unustasin küpsised ostmata, tuli põhi improviseerida - tegin põhja kodusest röstitud müslist, pähklitest, kaerahelvestest, kliidest ja tumedast shokolaadist, purustasin segu köögikombainis ning segasin sulatatud või-rapsiõli seguga.
Surusin segu 26cm vormi põhja ja jätsin veidikeseks külmkappi tahenema.

Kate:
Kõrvits, õun, sügismarjad
Toorjuust (370g)
1 pk ricotta kohupiima (mul oli kohupiim, aga kohupiimakreem oleks parem...)
Pruuni suhkrut maitse järgi (0,5-1,5dl) (soovi korral asendada kondenspiimaga)
3 muna
1-2 dl jogurtit
maitseks kaneeli, vaniljesuhkrut

Kõigepealt valmistasin kõrvitsapüree: tükeldasin kõrvitsa ja õuna, kuumutasin kergelt võiga läbi, seejärel valasin peale veidi vett ja jätsin hauduma. Lisasin ka veidi pruuni suhkrut, kaneeli ja astelpajumarju ja jõhvikaid (mis küll lõppkokkuvõttes maitset ei andnud).
Kui segu pehmenes, lasin veidi jahtuda ja püreestasin saumiksriga.
Ülejäänud katteks segasin kokku toasooja toorjuustu, jogurti, ricotta, suhkru ja maitseained, seejärel lisasin kõrvitsapüree ning kõige lõpus ükshaaval rahulikult segades munad.
Valasin segu põhjale ning küpsetasin ahjus vesivanni kohal ca 180 kraadi juures 1 tunni.
Kui võimalik, hoida üle öö külmkapis ja süüa jahedalt.

Minu kook ei tulnud väga magus, ma olen viimasel ajal suhkruga liiga tagasihoidlik;) Aga samas nii oli see sobilik kook nendele, kes väga magusat ei armasta. Lisandiks võib juurde võtta toormoosi.

Sünnipäevakook

Comments