Risotto aedvilja ja karulauguga






Riisitoidud on mu suured lemmikud - ja proovisin sinnagi karulauku sisse toppida.
Tuleb tunnistada, et väga tugevat karulaugu maitset ei tekkinud (võib-olla peaks seda siis kõvasti rohkem panema?), aga mõnus toit sellegipoolest.

Sisse läks (3 portsu):
1,5 dl risottoriisi
1 porgand (riivida)
1 sibul
peotäis päiksekuivatatud toimeteid
kirss-tomatid
jupp suvikõrvitsat
parmesani (vmt) juustu
punt karulaku
praadimiseks rapsiõli ja veidi kookosõli
1 puljongikuubik
vastavalt riisi pakendil olevale juhendile vedelikku (enamasti ca 3x rohkem kui kuivainet)

Koorisin porgandi ja sibula, tükeldasin sibula, riivisin porgandi ning panin kergelt rasvainesse hauduma. Paar minutit hiljem lisasin ka riisi ning praadisin paar minutit. Valmistasin puljongi (ca 0,5l) ning hakkasin pidevalt segades sortsu kaupa riisi-aedviljasegule peale valama - kui vedelik sisse imbus, valasin uue peale.
Kui riis hakkas pehmenema, lisada ka tükeldatud suvikõrvits, kirss-tomatid ja päiksekuivatud tomatid ning tükeldatud karulauk. Samuti riivida sisse peene riiviga parmeseni. Maitsestada pipraga, vajadusel lisada ka veidi soola, aga puljongi ja parmesani soolasusest peaks üldiselt piisama. Tomati juurde soovitatakse lisada maitseks ka veidi suhkrut.
Toit peaks valmis hauduma ca 20-25 minutiga - aga see on juba iga perenaise enda otsustada, kui al dente või pehmet risottot ta tahab;)

Comments