Karulaugusupp

Kokkamist on viimasel ajal päris kõvasti olnud.. Ja päris paljud toidud on ka üles pildistatud - aga siia on neid jälle hirmus vähe jõudnud. Natuke siis üht-teist tagantjärgi:)



Karulaugu hooaeg on! Nüüd on mul juba koguni kaks teadaolevat karulaugu-kohta, ühes rohkem lehti kui teises - ja kui kuidagi metsa ei jõua, siis kõige lähem koht on turg, kus seda väärt kraami saab.
Proovisin minagi koduste vahenditega karulaugu-supi ära.

Sisse läks:
1 suur kartul
1 suur porgand
1 suur sibul
jupp suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
peotäis läätsi
puljongikuubik
peotäis karulauku
veidi külmutatud herneid, türgi ube ja brüsseli kapsast
suur supilusikatäis toorjuustu
veidi rapsiõli
serveerimiseks seemneid

Koorisin ja tükeldasin porgandi, kartuli, sibula ning panin puljonigisse keema, veidi hiljem lisasin ka oranzid läätsed, küüslaugu, suvikõrvitsa tükid ning sügavkülmutatud rohelised viljad. Keetsin madalal tulel, kuni kõik kenasti pehme, jätsin jahtuma. Jahtumise lõpupoole lisasin hulka tükeldatud karulaugu.
Blenderdasin segu kreemjaks ning lisasin toorjuustu, lisasin maitseks veel ka veidi pipart.
Veidi soojendada ning maitsev ja tervislik supp on valmis. Lisasin lõpus ka veidi õli ja serveerisin seemnetega.

Comments