Riisinuudliwok

Kergelt aasiapärane, mõnusalt lihtne ja maitsev panniroog.



Valmistamisel kasutasin:
pool pk Santa Maria riisinuudleid
maitsestatud kanafilee (jogurti-tilli)
1 porgand
1/4 mustrõigast
1 tomat
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tl tükeldatud ingverit
jupp porrut
maitseks pipart, veidi juursellerit
praadimiseks õli, võid

Tükelda sibul, küüslauk, porgand, rõigas, porrulauk, seller ja ingver (ja soovi korral muud aedviljad) ning kuumuta panni peal kergelt õlis ja võis läbi.
Tükelda kanafilee. Kui aedviljad veidi pehmenenud, vala need eraldi kaussi ootama, ning pruunista pannil ka kanafilee. Kui kana enam-vähem valmis, sega kõik kokku, lisa juurde ka tükeldatud tomat (annab mahlasust juurde).
Kana praadimise ajal pane keema ka riisinuudlid (ca 4 minutit), kurna.
Kõige lõpus sega nuudlid pannile ülejäänud seguga kokku, lisa maitse järgi pipart jm maitseaineid.
Kui kasutada maitsestamata kanafileed, on vaja kindlasti rohkem kogu toidu maitsestamisele rõhku panna - marinaad annab ise juba toidule hea maitse ja mõnusa mahlasuse. 

Tuli täitsa mõnus! Aga järgmise korral lisan ilmselt veel juurde ka veidi nt magus-haput kastet, et oleks veel mahlasem, kindlasti sobiks kastmena ka kookospiim.

Comments