Karamelline õunakook


Õunauputus kestab!:)
Originaalretsept pärit raamatust 100 kooki 3,
aga vähendasin koguseid ja muutsin kooki väheke tervislikumaks;)

Sisse läks:
4 dl jahu (millest ca 1 dl oli graham nisujahu ja ligi 1dl kamajahu)
1,5 dl demerara suhkrut
1 tl soodat
veidi soola
2 muna
1,5 dl õli (rapsi)
1 tl vaniljesuhkrut
maitseks 1 tl kaneeli ja 1 tl kardemoni
1 dl õunamahla (värskelt pressitud)
400g õunakuubikuid
~100g ploomitükke, astelpajumarju ja jõhvikaid

Karamellikaste:
50g võid
maitse järgi suhkrut
pool pakki Farmi karamelli-toorjuustukreemi
(Originaalretseptis oli juhendis koor, aga kuna mul koort ega piima kodus polnud, tuli kasutada seda, mis oli)

Sega jahu, suhkur, sooda, sool.
Teises kausis klopi lahti munad, lisa õli, õunamahl ja vaniljesuhkur.
Haki õunad jm väikesteks tükkidest, lisa munasegu hulka ning sega kõik kokku.
Nendest kogustest tegin koogi 26cm vormi.
Küpsetasin 200 kraadises ahjus ca kolmveerand tundi (originaalretsept soovitas 180 kraadi juures 50-55 minutit, aga gaasiahjuga ei saa alati soovitud temperatuuri).

Kastme valmistamiseks sega kokku koor, või, suhkur (või siis toorjuust). Sega, kuni kõik ühtlaseks sulanud.
Kui kook on ahjust välja võetud, lase 5 minutit jahtuda, seejärel määri kaste peale.

Hästi hea ja mahlane ning teisel päeval läks ainult paremaks.Kuigi sees oli ka kamajahu, siis otseselt kama maitset koogis tunda ei olnud, aga täisterajahu ja kamajahu sobis sellisesse kooki minu arvates hästi. Teised ka sõid ja kiitsid:)

Comments