Koorene kala-aedviljahautis

Juunikuu tempo oli nii kiire, et kokkamiste kirjapanemiseni ei jõudnud kuidagi. Eks paistab, kas midagi saab tagantjärgi sisse kantud:)

Aga uuel kuul uue hooga. Suvi on käes - eile sai turult kõvasti kodumaist head-paremat toodud, millest täna siis mõnus suvetoit valmistada.
Mõtlesin ka ahju kasutamise peale, aga pliidil sai ilmselt kiiremini. Kunagi võib proovida ahjupajas ka sama asja teha.



Vaja läks:
pool värsket lillkapsast
pool värsket suvikõrvitsat
pool klaasi värskeid herned
1 sibul
suur küüslauguküüs
1 tomat
1 pk toidukoort (Valio laktoosivaba toidukoor rapsiõli baasil)
2 valge kala fileed
soola, pipart, chillipipart, näpuotsatäis suhkrut (tomati juurde), sidrunit, tilli ja basiilikut maitsestamiseks
võid ja õli praadimiseks
riivjuustu

Kahjuks jäi eile värske porgand ostmata, see ja värske kartul sobiksid ka imehästi.

Keetsin paar minutit keevas vees herneid, lillkapsaõisikuid ja tükeldatud suvikõrvitsat, seejärel kurnasin.
Praadisin õlis läbi sibula-küüslaugu-ingveri, lisasin killu võid ning kuumutasin asja kurnatud aedviljad ka pannil võis läbi. Lisasin veel tomat, valasin peale toidukoore ja jätsin hauduma.
Teisel pannil praadisin kahelt poolt läbi veidi sidrunimahla-soola-pipraga maitsestatud ja tükeldatud valge kala filee.
Segasin kala ülejäänud hautise hulka, riivisin peale juustu ja maitsestasin lõplikult.
Serveerisin värske salatiga ja eile purki pistetud värske soolakurgiga. Mmm!

Comments