Rabarberi-beseekook



Kahte retsepti piilusin: siit ja siit.

Aga olude sunnil tegin oma koogi puhul põhja hoopis tordipulbrist:)

Vaja läks:
Põhi:
1 pk tordipulbrit
230ml vett
50ml rapsiõli

Täidis:
7dl rabarberi-maasikasegu suhkru-kaneeliga
1 pk toorjuustu (200g)
4 munakollast
kondentspiima, suhkrut maitse järgi

Kate:
4 munavalget
veidi sidrunimahla ja soola
maitse järgi suhkrut

Kasutasin 24cm vormi, aga ainetest oleks täiesti piisanud ka 26cm vormi jaoks - niimoodi tuli päris kõrge ja kohev kook. 24cm vormi jaoks võtaksin järgmine kord 1 muna vähem.
Segasin põhja-ained kokku, lasin veidi seista. Valasin vormi ja eelküpsetasin veidi (ca 5-10 minutit).
Vahustasin munakollased, toasooja toorjuustu ja kondentspiima-suhkru ning segasin segi rabarberiga.
Valasin põhjale. Kuna tordipõhja-tainas oli vedelapoolne, siis täidis ei jäänud väga ühtlaselt - keskele ja põhja vajus rohkem kui vormi äärtesse.
Küpsetada veel ca 20-30 minutit 200 kraadi juures, kuni kook on enam-vähem küpsenud.
Vahustada munavalge sidrunimahla ja soolaga, lõpupoole segada järk-järgult hulka suhkur.
Valada munavalge ülejäänud koogi peale, küpsetada 10 minutit madalal kuumusel, kuni valge kõvemaks muutub ja värvi muudab. 

Ma väga palju suhkrut ei pannud, kuna tordipulber ise on väga magus - seega lõppkokkuvõttes jäi kook parasjagu magus-hapukas. Ja väga mõnus pehme ja hõrk:)

Comments