Lillkapsapüreesupp



Siit piilusin ideed.

Sisse läks:
3 kartulit
pool lillkapsapead
2 väikest sibulat
küüslauguküüs
pool puljongikuubikut
paar spl toorjuustu
1 tl võid
sorts oliiviõli
1 väike porgand
lisaks panin sisse veel kirsstomateid, värskeid oblika ja basiilikulehti

Pane potti ca liiter vett. Tükelda kartulid, porgand ning keeda neid puljongikuubikuga maitsestatud vees. Kui kartulid on enam-vähem pehmed, lisa lillkapsas õisikutena, sibul ja küüslauk. Vajadusel lisa vett juurde, et lillkapsas oleks veega vaevu kaetud. Keeda seni kuni lillkapsas on pehme.
Jahuta veidi ning püreesta saumikseriga. Pane supp uuesti keema ning sega sisse toorjuust, kirsstomatid, rohelised lehed, või, õli.
Sega seni, kuni juust sulanud, maitsesta pipraga.
Serveerisin idude ja seemnetega.
Mõnusalt kreemine, aga samas kerge söök.

Comments