Kirsi-ricottakook



Otsisin kooki, mida ricottast teha ja kus oleksid sees ka marjad - leidsin selle.

Põhi:
125 g võid
0,5 dl demerara suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 vaniljesuhkrut
2 sl kakaod

Katet natuke muutsin:
500 g ricottat
100g marjajogurtit
1 dl keefiri
2 muna
1 dl demerara suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Lisasin ka sortsu kirsimahla
+ 1 sl maisitärklist (ununes kahjuks seekord panemata)
veidi kookoshelbeid (lisasin koogi peale minevale purumassile)

Külmutatud kivideta kirsid, vaarikad, mustsõstrad

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanijesuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks.
Täidise jaoks sega ricotta ja muud piimatooted, suhkur, munad, tärklis ja vaniljesuhkur.
Kata vormi põhi 3/4 tainaga. Vala peale ricottamass. Kata marjadega ja puista peale ülejäänud puru.
Küpses 200 kraadises ahjus umbes 1 tund.

Comments