Vaarika-kohupiima purukook



Minu esimene purukook - võtsin julguse kokku ja proovisin ära:)

Põhja ja puru tegemiseks:
ca 150g võid
4,5 dl jahu
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl sooja
1 tl küpsetuspulbrit
purukatte osasse lisasin lõpus juurde veidi piparkoogimaitseainet.

Kohupiimakate:
1 ricotta-kreemi toru (250g)
1 pk ricotta kohupiima (250g)
250g hapukoort (10%)
2 muna
1 dl suhkrut
veidi sidrunimahla

Lisaks veel 1 karp külmutatud vaarikaid.

Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber, vaniljesuhkur. Näpi juurde tükeldatud või, lisa muna ja suhkur, nii et lõpuks oleks mõnus purumass.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiimad, hapukoor, suhkur ja vaniljesuhkur, lisa juurde klopitud munad, maitsesta soovi korral veel sidrunimahlaga.
Pane 2/3 purust 26cm koogivormi põhjaks (suru põhja kinni), vala peale kohupiimamass, seejäral raputa peale vaarikad ning kata ülejäänud puruga.
Kuna kohupiimakiht oli päris paks, küpses kook kokku ca 45 minutit.
Lase jahtuda ja naudi. Järgmisel päeval on veel parem:)

Comments