Õuna-leivavorm



Kõvaks läinud leivast saab peale leivasupi muudki teha - näiteks jagas Selver leivavormi retsepti:) Proovisin siis ära, saiavorm on ju vana hea kraam.

Sisse läks:
150g rukkileiba
3 sl võid
1 dl + 2 spl suhkrut
3-4 õuna
rosinaid, mandleid
2 muna
retseptis oli 3 dl vahukoort, ma asendasin selle ca 2 dl hapukoorega.
2 tl kaneeli, vaniljesuhkrut
peotäis hapusid marju

Lõika leib kuubikuteks ja pruunista pannil koos või ja 2 sl suhkruga.
Tükelda õunad kuubikuteks, maitsesta kaneeliga.
Sega leiva ja õunatükid kokku leotatud rosinate ja mandlitega, lisa marjad ning laota segu võiga määritud ahjuvormi. Ma kasutasin 28 cm pikkust keeksivormi, kuhu kogus sobis ideaalselt.
Vispelda munad 1 dl suhkruga, lisa koor.
Vala segu leiva-õunatükkidele.
Küpseta 200 kraadises ahjus 40 min või kuni magustoit on saanud kauni värvi.
Söö piimaga kas soojalt või külmalt.

Tulemus - ma ütleks, et saiavorm on ikka maitsvam, aga samas oli see kindlasti tervislikum:) Toitev ja tervislik hommiku- või õhtusöök.

Comments