Hommikusöögimüsli



Olen varemgi ise kaerahelbeid röstinud ja müslit teinud, aga seekord katsetasin Ragne retsepti ja röstisin või ja meega. Tulemus on palju maitsvam;)

Müsli valmistamiseks:
ahjuplaadidkäis täistera kaerahelbeid (olin laisk, ei viitsinud mõõta-kaaluda)
30g võid
1 spl kookosrasva
2 spl mett
näpuotsatäis soola
veidi palmisuhkrut
sorts vahtrasiirupit
peotäis leotatud mandleid
peotäis tükeldatud metsapähkleid
peotäis kookoshelbeid
peotäis rosinaid
peotäis tükeldatud tumedaid aprikoose
maitseks veidi kaneeli, vaniljesuhkrut, riivitud ökoapelsini koort
peotäis seemnesegu (päevalille, kõrvitsa, seesami, linaseemned)
peotäis kuivatatud õunu
1 spl toorkakaod
Seekord mul ei olnud, aga olen lisanud ka musti ploome või näiteks banaanilaaste.

Pane või, mesi, kookosrasv ja näpuotsatäis soola madalasse kastrulisse ja sulata segu pliidil. Sulatamise lõpul lisa soovi korral vahtrasiirup ja sega mass ühtlaseks.

Sega omavahel kaerahelbed, hakitud pähklid, kookoshelbed, seemned, ning maitseained: palmisuhkur, kaneel, vaniljesuhkur, apelsinipuru. Lisa eelnevalt sulatatud või-mee-segu ning sega kõik korralikult läbi.
Soojenda ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala müslisegu pannile. Lükka segu lusikaga ühtlaseks. Küpseta kuni müsli muutub kenasti kuldpruuniks (10-15 minutit). Sega aeg-ajalt, et õhemad müslikihid ei kõrbeks ja et segu ühtlaselt küpseks.
Ahjust välja võttes lase jahtuda. Lisa lõpus juurde rosinad, tükeldatud puuviljad, toorkakao. Sega läbi ja purki:)

Väga maitsev tuli välja. Paar nädalat peaks kenasti õhukindlalt säilima, lõputult kaua müsli oma head maitset ei säilita.

Ise kodus müsli tegemisel on see pluss, et saad sisse panna täpselt seda, mida ise tahad; ja nii palju, kui tahad - näiteks ei pea niimoodi meeleheitlikult pähkleid taga otsima;) Ja paljudes poemüslides on näiteks maapähklid, mis pole üldse need kõige kasulikumad ja tervislikumad.
Ja tasub proovida erinevaid segusid-kooslusi - hommikusöök ei pea olema igav:)

Comments