Ahjujuurikad kotlettidega



Lihtne ja geniaalne ja imemaitsev pidusöök, sobib ka suuremale seltskonnale.

Meie küpsetasime ahjus:
kartulid
kaalikad
peedid
sibulad
küüslauk
porgand

Valmistamiseks vajalik veel:
rapsi- või oliiviõli
sool
pipar
ürdid: petersell, till, basiilik, oregano vm

Kogused sõltuvad sööjate arvust.
Koorida, tükeldada juurikad.
Enne küpsetamist võib juurikad panna tunniks-paariks õli ja maitseainetega marineeruma.
Peedid tegin eraldi, pannes neile vähem soola, kui ülejäänud asjadele.

Kuumutada ahi 200 kraadini ning küpsetada kuni tund või kuni juurikad on saavutanud soovitud pehmuseastme.
Meie küpsetasime kõik hästi pehmeks ja tulemus oli väga mõnus - sulas suus.

Kõrvale valmisid kotletid nende näpunäidete järgi. Lisaks munale, saiale, sibulale ja küüslaugule läks kotletidesse sisse ka riivitud porgandid.

Kooslust täiendas hapukoore-majoneesi-hapukurgi külm kaste, mille sees oli maitseks ka veidi paprikat. Mmmm.

Comments