Toorjuustuglasuuriga kõrvitsakook



Kui kõrvitsapüreesupist kõrini saab, annab kõrvitsast kooki ka teha.

~400g kõrvitsat
3 muna
1,5-2 dl suhkrut
1,5 dl õli
4 dl jahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl Kaneeli
veidi ingveritükke
maitse järgi jõhvikaid
õunatükke
pähkleid

Soovi korral toorjuustuglasuur:
1 pk toorjuustu
tuhksuhkrut maitse järgi
sidrunimahla maitse järgi

Ma lisasin leitud retseptile üht-teist head ja paremat veel juurde ja vähendasin koguseid.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa riivitud kõrvits. Sega omavahel jahu, küpsetuspülber, sooda, sool, kaneel ja vaniljesuhkur. Sega ka muud lisandid - pähklid, jõhvikad, õunatükid. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 25 minutit või kuni kook on valmis.
Kreemi tarvis sega toorjuust ja suhkruga. Määri jahtunud koogile. Kaunista mandli- või pähklipuruga.

Pöördõhuga ahjus küpses kook kuidagi väga ruttu ära ja ei jäänud nii mahlane, nagu võis oodata - pigem nätske. Glasuur muidugi päästis asja natuke:) Otsa sai ja kiideti ka, aga minu lemmik-kook just ei olnud. Vähemalt palju kasulikku sees:)

Comments