Hõrk sõstra-juustukook



Suvel kipub kodusolemiseks jääma kõvasti vähem aega ja seega on ka söögitegemist vähem...
Aga aeg-ajalt hakkavad mingisugused kuupäevad kukkuma, ja siis ei jää muud üle, kui keetma ja küpsetama hakata. Seekordne juustukook sündis ka sel viisil.

Põhi:

1 pk Selga kondentspiimamaitselisi küpsiseid
~90g võid

Kate:
1 pk toorjuustu
1 pk madala laktoosisisaldusega toidukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 dl punaseid sõstraid
2 muna
1 sl tärklist

Valmistasin purustatud küpsistest ja sulatatud võist põhjataina ning asetasin selle 24 cm vormi põhja ja äärtele.
Seejärel tegin katte: vahustasin toasooja toorjuustu ja toidukoore suhkruga omavahel, lisasin ka vaniljesuhkru ja tärklise ja sõstrad. Lõpus segasin ükshaaval rahulikult hulka munad.

Kook küpses 180 kraadises ahjus ca 1 tund 15 minutit. Sai imeilus kuldkollane ning maitses samal õhtul eriti hõrk!:) Tore üllatus, viimase aja küpsetamised pole nii õnnestunud olnud...
Kuna sees oli lahja koor, tundus kergem ja suussulavam kui tavaline juustukook. Väga hea kombinatsioon, kindlasti läheb kordamisele:)

Comments