Kodujuustu plaadipirukas



Põhi sai laenatud pirukaraamatust, kate tuli sellest, mis külmkapis parasjagu leidus:)

Tainas:
2,5 dl nisujahu
2 dl täisterajahu (mul oli spelta)
1 tl soola
150g võid
1 munakollane
3-4 sl külma vett

Kate:
200g Farmi kodujuustu (võib vabalt 2 pakki sisse panna, kui on)
ca 300g hapukoort
100g riivitud juustu
250g kirsstomateid
1 sibul
2 muna + 1 munavalge
karulauku vm rohelist
Maitseks soola, pipart, mul oli Türgi münti, mmm:)

Segada jahud ja sool, lisa külm või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning sega tainas ühtlaseks massiks. Pane tainas täidise valmise ajaks külmkappi.

Segasin munad, hapukoore, kodujuustu, riivjuustu segamini, lisasin ka poolitatud kirsstomatid ning tükeldatud sibula ja karulaugu ning maitsestasin.

Seejärel põhi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning valasin täidise peale.
Küpses 200 kraadises ahjus ca 45 minutit.
Kui täidist rohkem, küpseb kauem.

Kõrvale toorsalat. Mmmmmm!
7 täiskasvanut said tervest plaaditäiest kenasti jagu:)

Comments