Retsept pärit siit.
Tegelikult sai õunamagustoitu tehtud korduvalt sügisel, aga siis jäi kuidagi jäädvustamata. Kirjutan nüüd retsepti siia ümber, et todo listist ära saada:)
Vaja läheb:
Paar hapukat õuna, sõltuvalt sööjate arvust
Iirisekatteks:
50 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut (või muud pruuni suhkrut)
2 dl madala laktoosisisaldusega toidukoort
kaneeli
(1 kuhjaga sl kartulitärklist)
(50 g mandlilaaste/tükeldatud pähkleid)
Serveerimiseks:
vanillijäätist
Tükeldasin õunad sektoriteks.
Segada katteained potis, kuumutada keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele.
Tõsta vorm 200-kraadisesse ahju ning küpseta selle keskosas 20–30 minutit, kuni õunad on pehmed.
Lase enne serveerimist paar minutit jahtuda. Kõrvale paku külma vanillijäätist.
Proovisin teha nii tärklisega kui tärkliseta, ja minule meeldis ilma rohkem - kate oli vedelam ja mõnusama maitsega. Aga maitse asi:) Lisaks lisasin maitseks kaneeli, sest õunad kohe ei käi ilma kaneelita:P Lihtne ja geniaalne ja parajalt tervislik magustoit.
Tegelikult sai õunamagustoitu tehtud korduvalt sügisel, aga siis jäi kuidagi jäädvustamata. Kirjutan nüüd retsepti siia ümber, et todo listist ära saada:)
Vaja läheb:
Paar hapukat õuna, sõltuvalt sööjate arvust
Iirisekatteks:
50 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut (või muud pruuni suhkrut)
2 dl madala laktoosisisaldusega toidukoort
kaneeli
(1 kuhjaga sl kartulitärklist)
(50 g mandlilaaste/tükeldatud pähkleid)
Serveerimiseks:
vanillijäätist
Tükeldasin õunad sektoriteks.
Segada katteained potis, kuumutada keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele.
Tõsta vorm 200-kraadisesse ahju ning küpseta selle keskosas 20–30 minutit, kuni õunad on pehmed.
Lase enne serveerimist paar minutit jahtuda. Kõrvale paku külma vanillijäätist.
Proovisin teha nii tärklisega kui tärkliseta, ja minule meeldis ilma rohkem - kate oli vedelam ja mõnusama maitsega. Aga maitse asi:) Lisaks lisasin maitseks kaneeli, sest õunad kohe ei käi ilma kaneelita:P Lihtne ja geniaalne ja parajalt tervislik magustoit.
Comments
Post a Comment