Rabarberi-maasika-toorjuustukook



Üks hübriidretsept sellest, mis külmkapis tegemist ootas.

Põhi:
100g võid
1 dl suhkrut
3 dl jahu
1 muna
3 sl maitsestamata jogurtit
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
300g maitsestamata toorjuustu
2 muna
paar spl maitsestamata jogurtit
1 tl vanillisuhkrut
1 dl demerara suhkrut
1 spl tärklist

Rabarberimoos:
Paar rabarberivart
Pool pk külmutatud maasikaid
pruuni suhkrut, kaneeli

Vahusta toasoe või jogurti ja suhkruga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, näpuotsaga soola ja muna ning töötle ühtlaseks pehmeks tainaks.
Vooderda küpsetuspaberiga koogivorm (26 cm) ning määri taigen vormi põhjale ja äärtele.

Keeda tükeldatud rabarberid ja maasikad suhkruga 10-15 minutit, lase jahtuda.

Vahusta toorjuust suhkruga, lisa ühekaupa segades munad, jahtunud rabarberimoos ning kõige lõpus tärklis.

Vala täidis põhjale ning küpsetada 160 kraadi juures tund või kuni kook tuleb vormi küljest lahti.

Comments