Liha-kartuli pirukas

Sellest pirukast pilti ei ole, ainult mälestus veel järel:P
Inspiratsiooni sain siit ja umbes selline nägi välja ka.

Põhi:
100g võid
1,5dl speltajahu
1,5dl nisujahu
0,5tl soola
2 sl külma vett
0,5dl riivitud juustu

Kate:
4 keedetud kartulit
ca 300-400g lihatükke (meil oli ahjus valmis küpsetatud shashlõkitükid)
1 tükeldatud sibul
----
3 muna
200g hapukoort
soola, pipart, maitserohelist
veidi peterselli, tilli
1 tomat
peale maitse järgi riivjuustu

Valmistamine:
Haki külm või jahuga segamini, lisa sool, vesi, juust ja sega kätega kokku ühtlaseks tainaks.
Pane tainas vormi põhja ning külmkappi veidikeseks külma.
Tükelda kartulid ja lihatükid väikestest kuubikutest, haki sibul. Pane hakitud ained põhjale.
Klopi munad lahti, sega hapukoor, maitsesta, lisa hakitud värsked ürdid. Vala segu põhjale.
Pane kõige peale tomativiilud ning raputa peale riivjuustu.

Küpseta 175-kraadises ahjus ca 40 min või kuni pirukas on valmis, lase jahtuda. 4-6 sööjale:)
Serveerisin õlikastmega karulaugu-peterselli-tilli-kurgi-tomati salatiga.

Comments