Jogurti-rabarberikook


Kapis olid ootamas viimased rabarberid ja üks aeguv jogurt, seega jogurti-rabarberikook. Internetiavarustest leidsin sellise retsepti, natuke sai kohendatud.

Põhi:
1 dl pruuni demerara suhkrut
2 1/2 dl jahu
1/2 dl kaerahelbeid (kliisid mul polnud)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
1 dl rapsiõli
1 dl kirsijogurtit (jäätisejogurt on juba ajalugu:P)

Vahele:
4 dl tükeldatud rabarberit
2 spl suhkrut
1 tl kaneeli

Peale:
2 muna
2 dl kirsijogurtit
1/2 dl suhkrut
kümmenkond ülessulatatud maasikat

Sega omavahel suhkur, jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja jogurt.
Määri taigen võitatud/paberiga vooderdatud pirukavormi. Vala suhkru ja kaneeliga segatud rabarberitükid taignale.
Sega muna, jogurt, suhkur ja maasikad ning kalla segu rabarberitükkidele.

Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta 30 minutit või kuni kate on tarretunud. Enne serveerimist lasta täiesti maha jahtuda.

Kirsimaitse sobis väga hästi rabarberi juurde - ongi huvitavam. Ja maasikad andsid mõnusasti välimust ja maitset juurde:) Hästi kerge, tervislik ja lihtsasti valmiv kook.

Comments