Ahjukana kuskusi ja toorsalatiga



Lihtne ja geniaalne:) Ilma mingi vaevata valmiv ja tõeliselt imemaitsev argiõhtutoit.

Ostsime ühe väiksema (1,5kg) Talleggi klassikalise ahjukana (Rimi annab neid praegu hea hinnaga), mille õpetus nägi ette küpsetuskotiga 200 kraadisesse ahju pistmist ning 1h 20min ahjus hoidmist, seejärel lubati valmis kana. Nii oligi. Isegi liiga pehmeks küpses meil - sulas suus ja kondid libisesid ise välja:P

Kõrvale tegin mõnda aega sahtlis oma järge oodanud kuskussi. Pakil paraku eestikeelset retsepti polnud ja ma saksa keelt just üleliia palju ei oska, seega püüdsin guugli abil tuvastada, kuidas selle valmistamine käib. Nami-nami soovitas võtta kuskussi ja puljongit samas koguses (2 dl kuskusi, 2 dl puljongit kahele inimesele). Valasin kuskusi keemiskuumusel puljongisse ning lasin vedelikul imenduda, lisasin maitseks hulka ka veidi sibulat. Mulle tundus kuiv, seega lisasin ca dl puljongi haudumise käigus veel juurde ning u 6 min hiljem segasin kuskusi läbi lusikatäie oliiviõliga.

Tervisliku õhtusöögi kõrvale valmistas meespere suure kausitäie tervislikku salatit hiina kapsast, kurgist, tomatist ja redisest, segatud oliiviõli ja tillimaitselise rapsiõliga.

Nii hea ja toitev ja läheb kindlasti kordamisele:)

Comments

  1. tükike võid või sorts oliiviõli annab kuskusile palju juurde. mõni kuskus tahab minuti-paar keetmist kah enne imbumalaskmist. ja alati võib lisada kannust keeva vett, kui on tunne, et tahaks vedelikku juurde. :) prt

    ReplyDelete

Post a Comment