Suitsukala-kartulivorm



Siit raamatust see retsept oli aluseks.

Minu vorm oli selline:
ca 300 g suitsuturska
võid vormi määrimiseks
2 tomatit
7 kartulit
3 suurt muna
1 sibul (punane)
paar küüslauguküünt
2 dl hapukoort (20%)
1,5 dl piima (laktoosivaba)
maitseks soola, pipart, kuivatatud peterselli
Veidi riivjuustu

Valmistamine:
Koorida, viilutada kartulid ja puhastada kala. Hakkida sibul-küüslauk ning viilutada tomat.
Laduda võiga määritud (kandilisse) ahjuvormi kihtidena kartuliviilud, kala, tomativiilud, kuni vorm täis saab ja ained otsas.
Segada lahtiklopitud munad, hapukoor ja piim, maitsestada soola ja pipraga ning valada vormi kõige peale.
Riivisin peale juustu ning raputasin peale kuivatatud peterselli ning panin peale ka soovitatud väikesed võitükid.
Küpsetada ahjus 200 kraadi juures vähemalt 50 minutit, kõrbemise vältimiseks võib esimese poole küpsetamise ajast peale hoida fooliumi.

Täitsa okei, aga kui järgmine kord vormi teha, siis valan vahele ka veidi õli, et rammusam-mahlasam oleks. Ja kindlasti tuleb kihtide vahele ka soola-pipart panna ning ka riivjuustu vahele panemine oleks hea mõte ning annaks maitset juurde. Või siis lisada muna-kooresegule toorjuustu/sulajuustu. Praegu kippus vormi pealmine osa kõvasti maitsavam olema kui alumine;)
Tomat sobis hästi, tegi mahlasemaks ning andis mõnusat maitset - ma arvan, et see sobib kurgist paremini sinna;) Lillkapsast-brokkolit võib ka prooviks lisada.
Ahjaa, ning punase sibula asendan valgega, mitte alati ei anna punane sibul toidule heas mõttes värvi - jah, need kahtlast värvi tükid allpool pildid on punase sibula tükid:P

Comments