Kana-juustupirukas

Kui kodus on aeguvad munad, kodujuust ja kanafilee, siis sobiv viis nende kiireks ärakasutamiseks on üks äärmiselt aeglaselt valmiv, aga muidu mõnus õhtusöögi-pirukas;)



Originaalretsept on siin.
Mina tegin algatuseks teistsuguse põhja ja ka täidist on muudetud.

Põhi:
2 dl speltajahu
1.5 dl nisujahu
ca 150g võid
0,5 tl soola
veidi kuivatatud peterselli
2 spl külma vett

Täidis:
300g kanafileed (tilli-jogurti)
2 porgandit
1 sibul
4 küüslauguküünt
150g riivjuustu
4 muna
2,5 dl madala laktoosisisaldusega juustumaitselist toidukoort
maitseks soola, pipart, ürdisoola, peterselli
1 tomat
100g (pool pakki) kodujuustu (laktoosivaba, Soomest:P)

Valmistamine:
Hakkisin jahu ja või segamini, lisasin soola, vee ja maitseained ning sõtkusin taignaks, panin mõneks ajaks külmkappi. Soovitavad 30minutiks, meil oli nälg selleks liiga suur:P Nii et ta oli seal kuskil 10 minutit, seejärel panin vormi põhja ning eelküpsetasin ca 10 minutit (200 kraadi juures).

Samal ajal praadida kergelt õlis läbi täidis: sibul, küüslauk, väikesed porgandiviilud ning tükeldatud kana.
Segada kausis kokku munad, koor, kodujuust, riivjuust, maitsestada soola-pipra ja muu meelepärasega.
Jaotasin täidise ühtlaselt põhjale ning valasin peale koore-munasegu ning panin kõige peale tomativiilud.

Küpsetada 200 kraadises ahjus veel ca 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Päris palju saab piruka maitset reguleerida juustuga, meie tugevamaitseline magusapoolne juust andis ka pirukale üsna magusa maitse. Neutraalse juustu või sinihallitusjuustu korral oleks maitse olnud ilmselt suht teine.

Comments