Hakklihapirukas speltapõhjal



Eelmise nädala pirukas maitses nii väga, et külmkapis olev hakkliha läks just nimelt uude pirukasse, mitte kuhugi mujale;) Hakklihapiruka retsepti ei leidnud, seega tegin ise:)

Põhja tegin nagu eelmisel nädal, täidises siis kasutatud seekord suuresti teistsuguseid toiduaineid.

Põhi:
2,5 dl speltajahu
1 dl nisujahu
ca 150g võid
0,5 tl soola
veidi kuivatatud peterselli
2 spl külma vett

Täidis:
400g kodust hakkliha peekoniga
3 porgandit
2 väikest sibulat
4 küüslauguküünt
100g riivitud suitsujuustu
3 muna
200g 20% hapukoort
ca 1,5 dl laktoosivaba piima
maitseks soola, pipart, ürdisoola, peterselli

Valmistamine:
Hakkisin jahu ja külma tükeldatud või segamini, lisasin soola, vee ja maitseained ning sõtkusin taignaks ning panin vormi põhja ning eelküpsetasin ca 10 minutit (200 kraadi juures).

Samal ajal praadida kergelt õlis läbi täidis: väikesed porgandiviilud ning hakkliha. Segada kokku küüslaugu ja sibulaga (neid võib ka soovi korral praadida, ma seekord ei teinud seda).
Segada kausis kokku lahtiklopitud munad, hapukoor, piim, riivjuust ning maitsestada soola-pipra ja muu meelepärasega. Ma lisasin värviks hulka kõvasti kuivatatud peterselli ning ökopoest pärit rohelist jahu.
Jaotasin täidise ühtlaselt põhjale ning valasin peale koore-munasegu. Seejärel ahju ja küpsema!
Küpsetada 200 kraadises ahjus veel ca 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Üllataval kombel polnud suitsujuustu maitset piruka sees üldse tunda, aga peekonimaitseline hakkliha tegi küll pirukale mõnusa maitse. No ja väga rammus suutäis, kahele inimesele jagub 3 päevaks:) Vähemalt tervislik speltajahu äkki kompenseerib veidi-veidi?;)

Comments