Maasika-kohupiimakook



Originaalretsept siin.

Mina panin sisse:
Põhi:
120g võid
1 dl rafineerimata suhkrut
1 muna
3 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400g kohupiimapastat (Alma)
200g hapukoort
250g kohupiima (seda teralist, küpsetamiseks mõeldud)
1 dl rafineerimata suhkrut
karbitäis külmutatud maasikaid
2 muna
2 sl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
poole sidruni mahl

Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu ja küpsetuspulber.
Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit.

Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, sidrunimahl, vanillisuhkur ja maasikad ning kõige lõpuks tärklis.

Küpsetada 200°C ca 40 minutit.

Soojalt sulas suus, külmalt oli väga kohupiimane kohupiimakook:) Esimest korda elus läks tärklis koogi sees tükki:S, ilmselt seetõttu, et maasikad olid poolkülmunud ja sealt tuli vett välja, mis tärklist sidus? Aga kui need mõned klombid välja arvata, siis väga nämm kook, mis läheb kindlasti kordamisele. Tervislik ka, kui täisterajahu silmas pidada, mis põhja vägagi hästi sobis.

Comments

  1. Heips,

    Olen "kaaskannatajana" sinu blogi suur lugeja. :)
    Sa laktoositalumatusena suudad kohupiimapastat süüa? :) Suurem osa on ju rõõsa koorega mixitud. :(

    Tärklise soovitan mõne kuivainega eelnevalt ära segada.. Näiteks suhkruga, siis juhtub klompe harvemini. :)

    ReplyDelete
  2. :) tore kuulda, et mõni kaaskannataja ka siia sattub;)
    Ega eriti ei saagi, kui söön vahel harva, siis ikka tabletiga koos (Lactrase või LactaNON) ja eks annab ikka veidi tunda.
    Aga kohupiim mulle vanasti väga meeldis, nii vahel harva võib;)

    Ja aitäh nõuande eest, proovin edaspidi nii teha alati. Kusjuures retseptis oli kirjas, et viimasena sega sisse tärklis. Tavaliselt jah soovitatakse kuivained kokku segada enne..

    ReplyDelete

Post a Comment