Õuna-hapukoorekook



Jätkuv õunauputus, seega tuleb jälle õunakooki küpsetada. Õnneks retsepte jagub, ja noh, fantaasiat ka - suht improviseerimine jälle...


Põhi:
100 g võid
0,5-1 dl demerara suhkrut
1 muna
3 dl jahu (täisteranisujahu)
maitseks kaneeli, natuke valge shokolaadi tükke

Täidis:
2,5 dl hapukoort (mul oli 10%)
150 ml maitsestamata jogurt
2 muna
1 dl demerara suhkrut
1 apelsini mahl
1 tl vaniljesuhkrut
---
6 dl õunakuubikuid, marju segatud kaneeliga

Toasoe või vahustada suhkruga, lisada jahu ja maitseained, panna vormi põhja ja äärtele.
Segada kokku muna, koor, jogurt, suhkur, maitsestada apelsinimahla ja vaniljesuhkruga. Kõige lõpus segada sisse õunasegu ning valada kogu täidis koogivormi põhjale.
Küpsetada 175 kraadi juures ca 45 minutit.

Kate jäi veidi vedel, ilmselt tuleks täidisesse midagi tahkestavat lisada.
Ja kook tervikuna tundub väga magus, kuigi ei saa päris täpselt aru, miks, suhkru kogused ei ole ju meeletud:) Aga järgmine kord paneks veidi vähem suhkrut küll.

Comments