Banaani-kohupiimavorm

Pühapäevane magustoit, retsept 1998 aasta Pereköögist, veidike koguseid/retsepti muudetud.



Sisse panin:

3 muna
400 g kohupiimapasta (banaani)
140 gr pruuni suhkrut
1 sidruni mahl
2 banaani
1 õun
1 dl kaerahelbeid
maitseks vanillisuhkrut ja veidi apelsinisukaadi
1 spl tärklist

Valmistamine:
Vahustada munakollased 80g suhkruga, lisada kohupiim, sukaad, vanillisuhkur, tärklis.
Lõigata banaan ja õun väikesteks tükkideks ning valada üle pressitud sidrunimahlaga.
Vahustada munavalged.
Sulatada ülejäänud suhkur pannil, lisada kaerahelbed ja pruunistada.
Segada jahtunud kaerahelbed, banaani-õunasegu ja munavalgevaht kohupiimamassiga.
Valada segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja võiga määritud vormi, küpsetada 200 kraadi juures 45 minutit.

Ema omal ajal oleks ilmselt kisselli juurde teinud:)

Kaerahelveste funktsioonist väga aru ei saanud, aga kuna need on kasulikud, siis... Rosinad ja pähklid oleksid hästi sisse sobinud :)

Comments