Tuunikala-juustupirukas

Pole ammu retsepte üles riputanud siia! Mis muidugi ei tähenda, et vahepeal kokanud ei oleks. Suvel küll vähem, aga siiski. Ent kuna ma olen saanud tagasisidet, et siia ikka mõni inimene vahel satub, siis püüan edaspidi jälle usinam olla;)

Tänane õhtusöök on taaskord kombineeritud retsept.



Põhi:
125 g võid
3,5 dl jahu (kombineeritud graham ja täistera nisujahu, võib ka tavaliselt nisujahu kasutada, kui nii tervisefriik pole)
3 spl külma vett
maitseks veidi soola, kuivatatud peterselli

Kate:
1 tuunikalakonserv
1 sibul
1 väike küüslauk (või 2-3 küünt)
---
1 toorjuust murulauguga
3 muna
3 dl piima (laktoosivaba)
2 dl hapukoort
maitseks soola, pipart
peale maitse järgi kas valgehallitus-, sinihallitus või lihtsalt riivijuustu, 1 tomati viilud

Valmistamine:
Hakkida või jahuga segamini, lisada sool ja vesi ning segada taignaks, panna 24-26cm vormi põhja ja äärtele (26 vormi puhul väga äärtele ei jagunud).
Valada põhjale kokkusegatud tuunikala-sibula-küüslaugu segu.
Valada peale kokkusegatud-mikserdatud toorjuustu-muna-piima-hapukooresegu.
Kõige peale tomativiilud ja riivitud-tükeldatud juust.
Seejärel pirukas ca 30 minutiks ca 200 kraadisesse ahju. Küpsetada, kuni pealt on ilus kuldpruun :)

Kiire ja lihtne. Kohe testib, kui maitsev :)

Comments