Pasta lõhe ja kookospiimaga



Vahepeal on valminud üks ühepajatoit, aga see on nii tavaline (vähemalt minu jaoks:P) ja kiire oli ka, nii et selle kirjapanemiseni ei jõudnudki. Tänase naistepäeva puhul oli aga soov end millegi erilise ja heaga hellitada, seega kokkasin üle pika aja lõhest ja kookospiimast.
Ma tavaliselt ei tee kodus pastat, aga täna sattusin näljasena poodi ning seal tundus värske pasta väga ahvatlev ning läks korvi, kuigi poodi minnes oli mul veel idee teha kookospiimasuppi...:) Tavapärased tervislikud täisteramakaronid jäid seekord kappi oma aega ootama.

Koostisained:
200g värsket pastat, mina kasutasin Conchiglie naturale
250g lõhet (võib isegi tiba rohkem olla selle pastakoguse peale, kui nüüd aus olla)
1 pk (200ml) kookospiima
1 porgand
1 sibul
1 suur küüslauguküüs
1 spl tükeldatud ingverit
10 kirsstomatit
vedeldamiseks veidi piima (mina kasutasin laktoosivaba)
Maitsestamiseks sidrunimahl, pipar, sool, cayenne pipar, sinihallitusjuustu

Valmistamine:
Tükeldasin porgandi väikesteks viilakateks ning pruunistasin pannil kergelt õlis, seejärel lisasin paariks minutiks juurde lõhekuubikud. Kui lõhe oli mõlemalt poolt veidi küpsenud, valasin peale kookospiima ning tükeldatud sibula-küüslaugu-ingveri. Jätsin hauduma, kokku vast ca 10 minutiks. Maitsestasin sidrunimahla, soola, pipraga ning lisasin enne lõppu juurde ka poolitatud kirsstomatid.
Teises potis keetsin värske pasta ning pärast kurnamist lisasin haudunud kastme hulka. Segasin läbi ning lisasin maitseks pisikesed sinihallitusjuustu kuubikud. Peale võib panna ka mingit teist juustu (parmesani). Kuna valmis toidul ei olnud vedelikku just üleliia, lisasin vedelamaks tegemiseks sortsu piima juurde. Ja siis veel tiba sinihallitusjuust ja soola ja pipart.
Serveerisin oliiviõli ja kõrvitsaseemnetega segatud rohelise salatiga.

Nendest kogustest tuli 3-4 portsu. Appi, kes mul süüa aitab?:D
Mõnus ja koorene ning laktoositalumatud saavad rahuliku südamega seda nautida, muretsemata tagajärgede pärast:)

Comments