Herne-juustumuffinid



Õhtusöögiks soolased muffinid - aga taas üks päev, mil tuleb kokata sellest, mida külmkapis parasjagu on. Ehk siis kaks retsepti panin kokku ja natuke improviseerisin ka:P

Taigen:
4 dl nisujahu
1,5 dl kaerahelbeid
1 dl täisteranisujahu segatud kliidega
1 tl meresoola
0,5 tl pipart
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
150g toorjuustu (see oli retseptis, ma kasutasin oma kõhule ohutumat sulajuustu)
2 dl piima (mul jälle laktoosivaba)
1 dl riivjuustu
1 dl rapsi- või oliiviõli (ma panin pooleks oliiviõli ja basiilikumaitselise rapsiõli)
veidi hakitud basiilikut
1 purk (230g) pisikesi konservherneid
1 sibul
2 küüslauguküünt

Valmistamine:
Jahu, kaerahelbed, meresool, pipar, küpsetuspulber segada ühes kausis.
Teises kausis vispeldada munad ning segada hulka sulajuust, piim, õli, riivjuust, herned, sibul-küüslauk ja basiilik.
Segada jahusegu ettevaatlikult munasegusse ning tõsta vormidesse.
Küpsetada 180 kraadises ahjus 15-20 minutit (kuni muffinid värvi muudavad ja tainas ei jää tiku külge).
Tuli 20 tükki, nii et taas tervele armeele:D Paberi küljest ei tule kahjuks hästi lahti:( Tüüpiline, kui juust on sees, tundub. Aga see-eest need, mis küpsesid silikoonvormis, nendega on kõik hästi.
Tervislikud, maitsvad ja toitvad!

Comments