Kana-riisi pada

Nädal pausi kokkamises, aga kodusoleval haigel lapsel ei jää muud üle, kui endale ise süüa teha. Sellest, mida parasjagu külmkapis on, ja õnneks üht-teist veel on:)



Sisse panin:
1 pk pruuni riisi
1 tk kanafileed
1 pikk sellerivars
nats hiina kapsast
peoga külmutatud ube ja herneid (suvised, oma aiast)
1 väike sibul, küüslauguküüs
maitseks meresoola, pipart
(Kahjuks ei olnud mul midagi punakat sisse panna, aga muidu oleksin pannud vast ka porgandit või kirsstomateid või kes soovib, siis paprikat...)

Valmistamine:
Riisi panin eraldi potti keema 20 minutiks. Mõne minuti keetsin samas vees ka sügavkülmutatud ube ja herneid, seejärel tõstsin välja.
Pruunistasin kanafilee pipraga pannil, lisasin pannile viilutatud sellerivarre, tükeldatud sibula ja küüslaugu, eelkeedetud oad ja herned. Maitsestasin meresoolaga, kõige lõpus lisasin ka hiina kapsa. Kuumutasin mõned minutid madalal kuumusel.
Kui riis oli pehmeks keenud, lisasin ka 2/3 riisist segule ning hautasin kõike koos paar minutit.
Ei tohiks väga rohkem aega võtta kui 30 minutit, on tervislik ja maitseb imehea, ja kui pipraga ei koonerda, paneb suu mõnusalt õhetama ka;)
Mina sain sõltuvalt isu suurusest 2-3 portsu.

Comments