Rosina-kohupiima plaadikook



Pole ammu korralikku kohupiimakooki teinud. Ja kuna tulemas oli suurem üritus, siis tundus mõttekam teha plaadikook, et ikka jaguks.
Kohupiimakoogi tegemisel võtsin aluseks selle retsepti.

Võin öelda, et kui tahta normaalse ahjuplaaditäit, tuleb koguseid suurendada. Tegin alguses retsepti järgi, aga kuna tainast plaadile pannes jäi osa plaadist katmata, tegin siis kiiruga põhjatainast juurde:)
Ehk siis terve plaadi jaoks oleks vaja:

Põhja tegemisel:
200g võid
4-5 sl demerara suhkrut
0,5 tl soola
2 muna
325g jahu
soovi korral maitseks 2 tl kaneeli (ma panin piparkoogimaitseainet)

Katteks kasutasin ära kõik piimatooted, mis külmkapist leidsin, ehk:
2 pk Ricotta kohupiima (500g)
150g hapukoort
2 dl keefiri
1 pk toorjuustu (150g)
1,5-2 dl demerara suhkrut
3 sl jahu
2 tl vaniljesuhkrut
3 muna
1/3 sidruni mahl
Hea, kui ained oleksid toasoojad. Munad võib eelnevalt veidi lahti kloppida.

Lisaks panin kohupiimasegu sisse 2 tükeldatud kodumaist õuna ja mõnuga rosinaid. Kindlasti sobiksid ka pähklid imehästi:)

Sulata või, jahuta, lisa ülejäänud koogipõhja koostisained ja sega ühtlaseks. Aseta tainas ahjuplaadile. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus kuni see muutub veidi kuivaks (ca 10 min).
Samal ajal sega kokku kohupiimasegu. Vala see eelküpsetatud põhjale. Ma raputasin kaunistuseks peale shokolaadipuru, selle võib ka ära jätta, või siis asendada nt kookoshelvestega.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kook hakkab muutuma helepruuniks.

Enne lahtilõikamist tahab küpsetis kindlasti maha jahtuda, eriti hea, kui ta saaks enne söömist mõned tunnid või öö külmkapis veeta.
Kook tuli krõbeda põhjaga ja ikkagi päris õhuke, et kes tahab paksemat kohupiimakihti, võib julgelt paar pakki juurde osta.
Aga muidu mõnus ja maitsev:)

Comments