Värviline bulgurisalat

Jõuluhooaeg on käes ja üks suur ahjukartuli-liha-verivorsti söömine koos sellega, vähemalt suurema osa inimeste jaoks. Kui mõnipäev saab jõulusöögiga üle pingutatud, siis tasakaalustamiseks kulub järgmisel päeval igati üks mõnus kerge, ent siiski toitev salat ära.


Sisse läks:
1 porgand
jupp värsket Luunja kurki
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
pool avokaadot
rohelist salatit - mul oli verev oblikas, võib valida vastavalt oma maitsele
paar päiksekuivatatud tomatit
suur peotäis idusid
0,5dl bulgurit
peotäis punaseid läätsi
riivitud gouda juust (või fetajuustu kuubikuid) 
seemneid maitse järgi (mul oli seemnesegu lina-, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetest)
poole granaatõuna seemned
Kastme jaoks oliiviõli, sidrunimahla, pipart, soola

Koorisin ja tükeldasin/hakkisin/riivisin kõik värske, lisasin koos idudega kaussi.
Keetsin kiirelt kuumas vees bulguri/läätsed pehmeks, kurnasin.
Soovi korral võib sibula, küüslaugu ja porgandi ka läbi kuumutada pannil koos rasvainega, aga ma seekord ei hakanud panni määrima, jätsin kõik vitamiinid-ensüümid ellu ja sõin töötlemata kujul.
Segasin värske hulka ka kurnatud bulguri/läätsed, maitsestasin õli-sidrunimahla-soola-pipraga, riivisin peale juustu ja lisasin erinevad seemned.

Tulemus oli maitsev, toitev ja tervislik - taldrik oli erinevaid värve täis, samuti pakkus eine nii süsivesikuid, valke, vitamiine kui kasulikke rasvu. Soovitan:)


Comments