Tomatisupp läätsedega


Talvel tahaks tihtipeale mõnusat soojendavat suppi.. Olen siiani oma supitegudes üsna tagasihoidlik ja konservatiivne olnud, aga eelmisel nädalavahetusel ühe sõbraga taimetoidu teemadel peetud vestlus andis inspiratsiooni ja võtsin julgema katsetamise ette. Valmis kiire tomatisupp aedviljade ja läätsedega - päris mõnus, aga kindlasti on retseptil ja mul endal suppide osas veel arenguruumi:)

Aga sisse läks:
1 pk purustatud tomateid (Meira, ürtidega)
peotäis punaseid poolikuid läätsi
1 sibul
1 suur küüslauguküüs
1 porgand
1 killuke kõrvitsat
1 tl ingverit
maitsestamiseks pipart, tilli, türgi münt, ürdisool
praadimiseks või, kookosõli, supile võib lisada ka veidi oliiviõli vmt

Hakkisin ja praadisin kõigepealt kergelt või-kookosõli segus läbi sibula, küüslaugu, ingveri, porgandi- ja kõrvitsatükid.
Keetsin paar minutit läätsi kuumas vees, aga kindlasti tasub seda teha puljongiga - mul olid paraku parasjagu kuubikud otsas.
Seejärel lisasin keeduvette purustatud tomatid ning segasin hulka ka kuumutatud aedviljad.
Lasin keema tõusta ja keetsin paar minutit, maitsestasin.
Väga mõnusa lisandi andis Türgist kaasa toodud münt, mis sobib sellise supi juurde ideaalselt.
Järgmine kord teen kindlasti puljongiga, aga midagi tahtis supp veel juurde - täidlust, rammusamat maitset - eks püüan välja mõelda või retseptidest inspiratsiooni ammutada, mis supi veel paremaks teeks;)
Aga mõnus, kiire ja tervislik amps oli juba ka seekord.
Ja sai tõestatud, et supis EI PEA olema iga kord kartul - kõrvits on sellele mõnus vaheldus; ja kindlasti tasub julgelt katsetada ka teiste aedviljade-juurikatega.

Comments