Jõulutrühvlid

Olen juba mõnda aega soovinud ise trühvleid teha, aga pole kuidagi aega leidnud. Tänasel pühadevahelisel laupäeval sain ka lõpuks käe valgeks:) Proovisin teha 3 erinevat sorti:
 
Valge šokolaadi piparkoogi ruudud (u 20 tk), retsepti inspiratsioon siit.
100 g valget šokolaadi (mul oli mustika-õhtitud riisiga)
50 g kondenspiima
50 g piparkooke
veidi müslit
paar kakao-küpsist
2 spl jõhvikamahla
pealeraputamiseks kakaod ja tuhksuhkrut

Purusta piparkoogid/küpsised/müsli masinas. Sulata šokolaad vesivannis, lisa juurde kondenspiim, purustatud piparkoogid ning jõhvikamahl. Lase segul hetk pakseneda ja jahtuda ning suru umbes 1 cm paksuse kihina kandilise karbikaane või keeksivormi põhjale. Raputa peale kakao.
Jäta segu vähemalt tunniks külmkappi tahenema ning lõika seejärel meelepärase suurusega tükkideks.

Mandli-martsipanitrühvlid (15 tk)
Mandleid südamikuks
ca 100g martsipanimassi
sulatatud shokolaadi (mul oli piimashokolaadi ja tumeda vaarikashokolaadi segu)
kaneeli

Rullisin martsipanimassi mandi ümber, veeretasin kaneelis ning seejärel kastsin sulatatud shokolaadi sisse. 
Asetasin külmkappi tahenema. 

Puuvilja-shokolaaditrühvlid (15tk)
Kuivatatud mango
Kuivatatud õunu (võib asendada ka nt ploomide või aprikoosidega, sõltub maitsest)
Paar spl müslit
100g sulatatud shokolaadi (mul oli piimashokolaadi ja tumeda vaarikashokolaadi segu)
Maitseks võib lisada kaneeli
tuhksuhkrut

Hakkisin mango ja õunad pisikesteks tükkideks. Purustada müsli köögikombainis, sulatada shokolaad. Segada kõik kokku ja veeretada käte vahel väikesed pallid, mina rullisin veel tühksuhkrus, et kommid oleksid talvised ja üksteisest paremini eristatavad.
Seejärel külmkappi tahenema. 

Lõpptulemus sai selline:


Siin on veel üks tore inspireeriv retseptikogumik, kust kindlasti tasub kunagi üht-teist veel proovida, kui nt toorjuustu või koort ka kodus on.

Comments