Rabarberikook kondentspiima ja toorjuustuga

Sobivat kooki otsides valisin välja retsepti siit, veidi on muudetud. Kasutasin 24 cm vormi.



Põhi:
120 g võid
3 dl nisujahu (peene ja täistera segu)
1,5 peotäit kaerahelbeid
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
2 spl külma vett

Haki külm või pika teraga noaga jahusegu sisse. Võid seda teha ka sõrmeotstega mudides, aga siis kiiresti, et käte soojus ei sulataks liigselt võid. Puista sisse suhkur ja sool. Lisa külm vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Vajuta taigen koogivormi põhja ja servadeleja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, kuni servad hakkavad kuldseks tõmbuma.

Kate:
6 dl tükeldatud rabarbrit, 
rabarberi maitsestamiseks 1 spl suhkrut ja kaneeli, veidi hakitud värsket piparmünti
200 g magusat kondenspiima 
150g maitsestamata toorjuustu
150g ricotta-pastat
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Tükelda rabarber, sega suhkruga ja lase seista 10 minutit. Eraldunud mahla ära koogi juures kasuta.
Toorjuust ja kondenspiim peavad olema toasoojad. Sega nad omahel. Võid teha seda vahustamisotsikuga köögikombainis, siis on kindel, et saad hästi ühtlase kreemi.
Vala kreemikate põhjale, laota peale rabarbritükid.
Küpseta kooki 180-200 kraadi juures pool tundi või kuni täidis on valminud (proovi tikuga).

Comments