Marineeritud ahjuräimed


Minu räimeküpsetusdebüüt.
 
500g räimefileed
1 sibul
1 väike porgand
2 küüslauguküünt
värsket tilli
Marinaad:
0,75 dl (viinamarja) 5% äädikat
1,2 dl vett
1 tl oliiviõli
1 tl mett
0,5-1 tl soola
5 tera musta pipart
paar nelki
paar loorberilehte

Puhasta kalad, pese ning nõruta. Lõika sibul rõngasteks, porgand ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Lao kiht räimi ahjunõusse, seejärel pane kiht aedvilju, siis jälle kalad, kõige peale sibul-porgand. Sega kõik marinaadiained omavahel kokku, lase keema tõusta ja kalla peale.
Pane vorm ahju ja küpseta 175° juures 30 minutit, tõsta välja ja lase täielikult jahtuda.

Ma vist küpsetasin veidi liiga pehmeks ja üsna äädikane tuli ka tulemus, aga lõpliku hinnangu annan siis, kui päris söömiseks läheb - näiteks värske leiva peal.

Comments