Keefiriga rabarberi-maasikakook


Esimene rabarberikook ja kuna aega oli vähe, valisin lihtsa retsepti - olen varem ka selle järgi korra teinud.
Seekord natuke eskperimenteerisin - lisasin tainasse veidi kamajahu ka kardemoni.

Vaja läheb:
3 muna
1,5 dl pruuni suhkrut
2 dl keefiri
1 dl rapsiõli
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 spl vaniljesuhkrut
4 dl jahu (mul oli segu nisu-, täisteranisu- ja kamajahust)
peotäis kookoslaaste
maitseks kaneeli, kardemoni

Katteks:
4 dl rabarbereid
4 dl tükeldatud maasikaid

Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbri ja söögisoodaga segatud jahu ja vaniljesuhkur. Lisa õli ja keefir, sega ühtlaseks tainaks.
Valasin taina 26cm koogivormi ning peale tükeldatud rabarberi ja maasikad.

Küpsetasin ca 200° juures 40 minutit. Tuhksuhkrukaunistus sobib hästi:)

Kama ja kardemoni võiks isegi julgemalt panna - eriti ei tundnud küll, kuigi öeldi, et piparkoogi maitse on. Ja see vastab tõele, et mida rohkem rabarberit-maasikat, seda parem:)

Comments