Karulaugusupp

Kevadiselt roheline supp - kui juhtub kodus olema üks liiga suur kimp karulauku, et salati/pestona (enam) süüa ei taha.
Aluseks võtsin selle retsepti siin.


Põhiosa supist moodustab kartul ja lillkapsas, mis õlis kuumutatud sibula ja küüslauguga koos sai puljongis pehmeks hautatud, jahutatud ja püreestatud.
Karulaugu lisandi jaoks blanšeeri ehk ehmata kuuma veega karulauku kiirelt (mõnekümnest sekundist keevas vees piisab), kurna sõelal vesi välja (võid liigse vee käte vahel välja pigistada) ja püreeri purustajas. Karulaugu juurde lisasin veidi ka rohelauku ja tilli.
Lisasin karulaugu ja veidi toorjuustu (see oli ka karulaugu maitsega, Miree), mikserdasin supi saumiksriga täiesti pehmeks ja kohevaks.
Lisasin maitseks veel soola, pipart ja riivisin peale juustu.

Kõrvale sobib hästi värske leib räimedega:)

Comments