Kõrvitsapüreesupp



Sügisel tuleb ikka mõni ilus kõrvitsasupp teha:)

Seekord läks sisse:
1/4 väiksest kõrvitsast
1 porgand
2 värsket kartulit (mõnusa konsistentsi jaoks)
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
porru
1 tomat
sorts rapsiõli ja oliiviõli
soola, pipart
1 puljongikuubik
veidi merevaiku

Tükeldasin kõrvitsa, sibula, porgandi, porru ja küüslaugu ning kuumutasin veidi õlis.
Seejärel valasin peale puljongi, lasin keema ja jätsin hauduma. Lisasin juurde ka tükeldatud kartulid ja tomati.
Kui kõik enam-vähem pehme, lasin jahtuda ning veidi hiljem püreestasin saumiksriga. Lisasin sortsu maitseõli, pipart ning merevaiku ning lasin uuesti soojaks.

Hästi mõnus ja maitsev!

Comments