Suvikõrvitsa püreesupp



Augusti Tervis Pluss inspireeris:) Natuke muutsin nende retsepti.

Supi koostisained:
500g suvikõrvitsat
1 sl hakitud basiilikut
2 väikest sibulat
2 kuuslauguküünt
1 valge porgand
4 väikest kartulit
porrut
praadimiseks õli, võid
ca 1l puljongit
soola, pipart
sulajuustu
Nende retseptis oli veel maitseks punane tšillipipar ja muskaat, koorestust andis hapukoor - kuna midagi nendest mul kodus polnud, siis kasutasin hapukoore asemel kartulit ja sulajuustu ning maitset jäi andma lihtsalt basiilik ja pipar. Ka porgandit ja sibulat originaalretseptis polnud.

Valmistamine:
Tükeldasin aedviljad.
Kuumutasin õlis küüslaugu-sibula-porgandi-suvikõrvitsa-porru, lisasin maitseks ka veidi võid. Ca 5 min hiljem valasin peale puljongi ning lisasin tükeldatud kartuli, keetsin veerand tundi, lõpus lisasin tükeldatud basiiliku.
Lasin veidi jahtuda, püreestasin.
Lõpus lisasin veidi merevaiku, pipart ja basiilikuõli.
Tõesti imehea tervislik supp, kõrvale sobis hästi merevaiguga näkileib.
Sellest kogusest saab 3 suurt portsionit.

Comments