Ahjupada kanaga



Viimasel ajal on tavaks saanud korra nädalas pikalt midagi eriti head kokata - tavaliselt kasutades ahju abi:)
Seekord varusin mõnuga värskeid kodumaised aedvilju ning juurde Talleggi poolt eelnevalt maitsestatud kanafilee.
Algselt oli küll plaan teha kana ahjus ja aedviljad pannil, aga kuna pliit ideed ei toetanud, sai kõik potiga ahju pistetud. Küpses kauem, aga tulemus oli seda väärt:)

Sisse läks:
paar värsket kartulit (koorimata)
1 lilla porgand
1 valge porgand
1 lilla sibul
1 valge sibul
väike suvikõrvits
1 tomat
paar küüslauguküünt
porrut
soola, pipart
õli
värsket basiilikut
Kana (mul oli Talleggi metsamarjamarinaadis kanafilee)
soovi korral feta juustu

Kõigepealt läksid ahju tükeldatud kartul ja porgand. Kui need olid 20 minutit õli ja soolaga küpsenud, sai juurde lisatud ülejäänud aedviljad ja kana. Kõik koos oli veel ca tunnike ahjus, vahepeal segasin.
Kõige lõpus lisasin veel värske basiiliku ja feta juust ning maitsestasin lõplikult soola ja pipraga.
Mmmm!:)

Comments