Kuskusisalat Halloumi juustuga



Pole eriti kokkamishooaeg olnud - kiire tööinimese elu!
Aga nüüd on jälle rahulikum ja lisaks paastuaeg, nii et võiks jälle põnevaid kergeid sööke valmistama hakata:)

Kuna poodi minna ei tahtnud, tuli söök valmis teha sellest, mida kodus kappides leidus. Õnneks üht-teist oli, nii et kokku sai väga mõnusa ja toitva salati.


Sisse läks:

1 dl kuskusi
selle valmistamiseks 2 dl puljongit ja
1 spl oliiviõli basiilikuga + 1 spl rapsiõli kuskusi kuumutamiseks
1 punane sibul
ca 15 kirsstomatit
peotäis värske basiiliku lehti
1 pk Halloumi juustu
1 küüslauguküüs
1 tl purustatud ingverit
0,5 avokaadot
maitseaineid - mul oli Tamme talu ürdiaia vürtsine köömnesool
värskelt purustatud pipar
veidi värsket sidrunimahla

Halloumi juust tükeldada ning kas praadida pannil või küpsetada ahjus. Ma pole seda juustu varem teinud ning proovisin ahjus teha. Võib-olla oli temperatuur vale, aga niimoodi väga hästi ei küpsenud ja vett voolas välja palju... aga lõppkokkuvõttes oli päris hea ikkagi:) Ahjus olid tükid ca 12 min.

Valmistada kuskus - kuumutada kiirelt õlis ja lasta puljongil sisse imenduda, segada kahvliga kohevaks.
Segasin soojale kuskuskile sisse pool peeneks hakitud sibulast, tükeldatud küüslaugu, ingveri ja peotäie kirsstomateid ja jätsin hauduma.
Teise poole sibulast (poorõngad) ja tomatitest segasin basiilikulehtedega kaussi. Kui kuskus ja juust valmis said, segasin kõik kokku, lisasin ka tükeldatud avokaado.
Maitsestasin sidrunimahla, pipra ja vürtsisoolaga.

Imehea ja kõht sai liiga täis:D
Sõltuvalt sööjate isust (ja soost:P) saab 2-4 portsu.

Täna ei olnud kodus, aga kindlasti prooviks kunagi ka Kidney ube või apelsini sisse panna natuke. Ja kõrvitsaseemned kaunistuseks-maitseks ununesid ka ära...
Ja vahelduseks võib juustu fetaga asendada, mis ka kuskusiga imehästi sobib.

Comments