Kakaomuffinid lisandiga



Üle pika aja sai siis küpsetatud ka - midagi ühtaegu tervislikku, samas väga maitsvat ja kaloririkast:P Tervislikuks teeb eelkõige kakao, mis kevadisel ajal peaks stressi maandama ja tuju tõstma;) Ülejäänud ained on ka kõik ökod ja jahuvalik ka tervislik.
Retsept pärit siit raamatust, siin on nime all muffinid shokolaadi ja Nutella kreemiga.

3,5 dl jahu (ma panin 2 dl tavalist öko-nisujahu, 1 dl peent speltanisujahu ja 0,5 dl kookosejahu maitseks)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
veidi soola
1 martsipanibatoon (originaalretseptis olid shokolaadinööbid)
125g võid
2 dl rafineerimata roosuhkrut
50g (ligi 1 dl) toorkakaopulbrit
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1,5 dl laktoosivaba piima
Nutella või muud shokolaadikreemi
100g kakaokohupiima
originaalretseptis oli ka 0,5dl toorjuustu
peoga pähkleid

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool. Lisa hulka tükeldatud shokolaad/martsipan/pähklid.
Teises kausis vahusta toasoe või suhkruga, lisa kakao ja vahusta veel. Lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, piim, toorjuust ja sega.
Sega hulka kuivainesegu.

Jaga taingen pesadesse. Ma panin osadele muffidele peale lusikaga kohupiima, ülejäänutele sisse shokolaadikreemi.
Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Värskelt mõnusad suussulavad - eks paistab, kuidas teisel päeval on.

Comments