Eksootiline juustukook



Põhi
1 pk Selga küpsiseid (oma maitse järgi)
peotäis kaerahelbeid
1 spl kookosejahu
veidi pähkleid
80g võid

Kate
2 pk toorjuustu (Farmi)
2 muna
1 spl tärklist
1 tl vaniljesuhkrut
200g kondenspiima
1 banaan
1 tl riivitud apelsinikoort (ökoapelsini oma)

Purustada köögikombainis küpsised, kaerahelbed, pähklid, segada soovi korral veidi jahu (mul oli maitseks kookosejahu) ning segada puru kokku sulatatud võiga.
Panna segu vormi põhja ja äärtesse (mul oli 26cm vorm).

Katte tegemiseks vahustada toorjuust kondenspiimaga, segada hulka banaan, apelsinikoor ja kuivained, kõige lõpus segada õrnalt ükshaaval hulka munad.

Küpsetada 200 kraadises ahjus kuldkollaseks.
Kuna kook on üsna õhuke, siis küpseb juustukoogi kohta väga kiiresti ära, ca poole tunniga.

Viib keele alla! Kergelt soojana lausa sulab suus;) Aga kindlasti on väga hea ka külmkapist võetuna järgmisel päeval. Banaan ja apelsin annavad mõnusalt eksootilise maitse, vahelduseks väga mõnus kooslus.

Comments